Kako okrevati po prevari?

...in pozdraviti vzorec zavrženosti in nevrednosti.
Transformirajte svoje partnerske odnose za VEDNO
… Da se ne bo ponovilo vam, vaši hčerki, vašemu sinu ...

ŠOK PO PREVARI

»V stotinki sekunde se mi je cel svet sesul na koščke.
 
Kako naprej? Zakaj? Kaj sem naredil/-a narobe? Toliko vprašanj, toliko čustev, preveč vsega. Ne bom zmogel/-la. 

Izgubil/-a sem vse. Njo, njega, naju, sebe, družino. Na kocko je postavil/-a vse in zapravil/-a moje zaupanje, najino ljubezen, prijateljstvo. Izdal/-a je družino. Me je sploh kdaj imel/-a rad/-a? Je bilo vse zlagano?!«

To so misli, ki divjajo, ideje, ki se rojevajo iz sekunde v sekundo, potem ko izveste, da vas je vaš PARTNER PREVARAL. Svet je kar naenkrat spremenil svoje mavrične barve v črne in sive odtenke. Nič več nima smisla. Jeza, žalost, depresija, obup, gnus, prezir, razočaranje in cela gmota bolečine in pritiska na vaših plečih. 

Popolnoma vas razumem in v teh občutkih niste sami. Razkritje nezvestobe je namreč (znanstveno dokazano!) eden od najbolj bolečih dogodkov, ki se lahko zgodijo v zvezi. Gre za travmatično izkušnjo, ki Vas in vašo družino (otroke!) zaznamuje za vedno!

O meni

Moje ime je dr. Veronika Podgoršek in v nadaljevanju z vami delim EDINSTVENI SISTEM DELA, terapevtske metode ter preverjene načine, kako preboleti prevaro. Izvedeli boste tudi, kaj je PRAVI VZROK za PREVARO in kako lahko preprečite njeno ponavljanje v prihodnosti.
Za sabo imam več kot 3.000 terapevtskih obravnav in 10.000 terapevtskih ur.
Več kot 3000 posameznikom, parom in družinam sem pomagala izboljšati osebno in partnersko življenje.
Strokovno, klinično in terapevtsko sem leta raziskovala področje NEZVESTOBE in poleg drugih izdala knjižni uspešnici NEZVESTOBA in NEZVESTOBA IN KLINIČNA PRAKSA, ki sta bili prodani v več kot 10.000 izvodih in sta med najbolj izposojanimi priročniki v knjižnicah.
Preko vsebine na tej strani vam razkrivam ozadje, ki se skriva za afero, ter vzroke, ki so vas in vašega partnerja pripeljali do te točke. 

Za začetek vam zaupam del zgodbe, ki se je odvijal v moji zasebni terapevtski praksi. Zgodbo para, ki se je znašel v situaciji, ko je Vanja prevarala svojega moža Gorazda in postavila njun odnos ter družino na kocko. 
(Zaradi zaupnosti in varstva podatkov sta imeni izmišljeni.)

Vanjina in Gorazdova zgodba o prevari, ki sega daleč v otroštvo …

Vanja in Gorazd sta prišla na partnersko terapijo obupana. Gorazd je pravkar izvedel, da ima njegova žena afero in življenje ni več imelo smisla. Tudi Vanji se je svet sesul v tisoč malih delcev. Vidno je bila zlomljena in želela si je rešiti zvezo ter družino (imela sta namreč 3 otroke in globoko v sebi sta se imela rada).
Pri obeh je odmeval ZAKAJ?!, a odgovorov nista znala zložiti v smiselno celoto.
Da bi ugotovili, zakaj se jima je prevara zgodila oz. zakaj sta razvila odnos, kakršnega sta imela in zakaj sta si bila sploh všeč, smo poleg v njun sedanji odnos morali pogledati tudi nazaj – v otroštvo.
GORAZD
Gorazd je bil otrok ločenih staršev; oče je zavrgel tako mamo kot otroka ter prekinil vse stike. Mama je v hudi stiski, nemoči in obupu svojo bolečino izlivala Gorazdu, ta pa jo je tolažil. Prostora za njegove občutke ni bilo. Žalost, depresija in obup so bila čustva, ki so bila dobrodošla, in zagrenjenost je pod njuno streho igrala na svoje note. Veselje ni bilo dobrodošlo.

V odrasli dobi je bil Gorazd poslovnež, veliko mu je pomenila kariera, s katero je preživljal družino, vendar je bil veliko od doma. Ko je bil doma, pa je bil utrujen, odtujen ter z mislimi drugje. Svojih čustev in potreb ni izražal. Še posebej veselja ne, saj je v sebi čutil, da ga ne sme izražati. Kot nekoč doma.
VANJA
Vanjina mama je podpirala vse vogale hiše, skrbela za gospodinjstvo ter družino. Oče je bil ves čas na poslovnih poteh, ko pa je le bil doma, je bil čustveno nedostopen, odtujen in hladen. Mama je bila nesrečna, a je požrtvovalno skrbela za družino in otroke in se neprestano trudila, da bi jo mož le opazil. Tako kot Vanja v odrasli dobi. Popolnoma identično kot njena mama je skrbela za celo družino in gospodinjstvo. Več let se je počutila samo, neljubljeno, neslišano, nevideno in kljub stalnemu upanju – spregledano.
Najbrž ste že sami prepoznali podobnosti dogajanja in čutenja v otroštvu ter v odrasli dobi..

Zgodba Vanje in Gorazda na vrtiljaku vzorcev ….

Tako Vanja kot Gorazd sta v otroštvu utrpela pomanjkanje moške, očetovske figure, pomanjkanje ljubezni, občutka vrednosti, pozornosti. Nista bila čustveno izražena in sprejeta ter izrazito sta potlačila svoje želje in potrebe v intimnem partnerskem odnosu. 

Ker Vanja in Gorazd tega nista razumela in rešila prej, se je vse skupaj v drugi preobleki ponovilo čez nekaj let. 

Vanja je skozi njun odnos želela obuditi očeta, dobiti pozornost moškega, biti sprejeta, ljubljena, slišana, videna. Moški (prej oče, danes mož) pa je bil čustveno nedostopen, hladen in otopel. Gorazd pa je na videz stregel in ugajal ženski v svojem življenju, v katerem pa sam ni imel manevrskega prostora za izražanje lastnih potreb in občutkov. S tem je ostajal na čustveni distanci in tlačil svoje potrebe, čustva in želje. 

Oba pa sta podoživljala TEMELJNE OBČUTKE iz PRIMARNE DRUŽINE. ZAVRŽENOST, NELJUBLJENOST in NEVREDNOST. 

Vsaka zgodba prevare je seveda drugačna in vzrokov zanjo je več. Prav tako ne vemo, kateri model čutenja in razmišljanja bomo prenesli nase. Vanja bi lahko razvila povsem drugačen obrambni mehanizem. Lahko bi zasovražila mamo in njeno vlogo razočarane, prevarane žene prezirala. Tako bi lahko v odraslem življenju zasedala vlogo ljubice, s prepričanjem, da partnerski odnosi niso nič vredni, da si slej ko prej prevaran in da v vlogi žene trpiš. 

Naša zavestna vloga in razumevanje, zakaj se nam nekaj dogaja, je v našem življenju zanemarljiva. Skozi življenje nas namreč vodijo naši lastni vzorci … Več o njih vam zaupam v nadaljevanju …

Vzorci postavijo vaše življenje na AVTOPILOTA.

Ko ste bili otrok, se vzorce razvili zato, da ste preživeli in pripadali. Telo si jih je zapomnilo in zato jih avtomatsko uporabljate še danes – kot strategijo preživetja in pripadanja. 

Ampak poglejte … Sedaj ste odrasli in da bi lahko na novo zaživeli, jih morate razkrinkati, rešiti in prekiniti njihovo avtomatsko delovanje. Jaz vam bom pokazala, kako.
Preden pa gremo k rešitvi, naj vam zaupam, kaj so vzorci, kako se razvijejo in kako nas vodijo skozi življenje. 

Vzorci sestavljajo nezaveden program, ki kot avtopilot upravlja z vami in vašimi odnosi. 

Vzorci definirajo to, kako mi dojemamo sebe, kako razmišljamo o sebi, drugih, svetu, kako čutimo čustva, kako mislimo, da jih smemo izražati. 

Vprašajte se …
Ali se v otroštvu niste smeli jeziti?
Ste morali biti pridni?
Vedno igrati vlogo junaka, rešitelja, ali pa morda grešnega kozla?
Ste imeli dovoljenje za uporabo besede NE?
Se niste počutili del družine? Ste bili nerazumljeni, zavrženi, neljubljeni, spregledani, nevidni?
Verjamem, da so odgovori na ta vprašanja lahko pretresljivi. 

Kot otroci ste bili lahko velikokrat čustveno zatrti ali celo kaznovani, ko ste določeno čustvo izražali na »neprimeren način«. 

Prav tako ste povzeli poglede, občutja in razmišljanja mame ali očeta – razmišljanja tako o njiju samih kot o družini, partnerstvu, nasprotnem spolu ter smislu okoli teh konceptov. 

Ravno zato, ker veliko otroške ranjenosti nosimo v odraslo dobo, se je smiselno vprašati naslednje ... 
»Kaj ste znotraj izkušnje prevare podoživeli? Kateri temeljni občutki se prenašajo in preslikavajo iz odnosa v odnos?« 

»Je vajin partnerski odnos le zrcalo odnosa vašega očeta in matere in katero izmed čustvenih vlog igrate vi ter katera prepričanja o odnosu, partnerstvu, družini, moških in ženskah upravljajo vaše življenje?«

Kako vzorci vplivajo na prevaro in zakaj je prevaro potrebno rešiti, da ne zaznamuje vaše prihodnosti in prihodnosti vaših otrok?

Ko ste izvedeli za prevaro, ste doživeli šok. Za več mesecev ste lahko otrpnili in niste mogli ne govoriti ne čutiti. Morda je bila zgodba prevare v vašem partnerskem odnosu zares grozna, umazana in počutite se popolnoma izdano.

A nekaj o tem bi vam rada zaupala.

Čustva vedno najdejo pot, da pridejo na površje in se manifestirajo. Potlačena čustva. Prevara, pometena pod preprogo, se bo v vaše življenje vračala znova. 

Zgodba preteklosti bo kreirala vaše življenje v sedanjosti in prihodnosti. 

Dokler je ne spustite in ne odpustite. 

Le tako boste sprejemali prave odločitve pri iskanju partnerja ter si našli partnerja, ob katerem boste lahko rastli, si z njim ljubeče stali ob strani, se podpirali in dopolnjevali življenja drug drugega. 
V primeru, da boste prevaro pometli pod preprogo in je ne boste predelali in ne boste prepoznali njenega pomena, vaše vloge ter ponavljajočih vzorcev čutenja, se bo celoten spekter čustev, ki ste jih čutili ob prevari, ponavljal.

Zapletali se boste s partnerji, ki vas bodo varali, ali pa boste vse naredili za to, da boste ponovno zapuščeni. 

Ostali boste sami in razvili navidezen občutek samozadostnosti, skozi življenje vas bo vodil občutek, da ste sami, da niste vredni. 

Prepričanje, da so MOŠKI in/ali ŽENSKE pač taki, vas bo oropalo zdravega partnerskega odnosa in intime.

Kako lahko prepoznate simptome nerazrešenega vzorca prevare oz. občutkov, ki ste jih ob tem doživeli?

(POZOR! Simptomi se lahko kažejo, če ste prevaro doživljali v vaši primarni družini in niste bili direktno prevarani.)
Čustveno ste nedostopni in se bojite intime (intimnost ni enako spolnost; gre za čustveno bližino, ki se razvije preko komunikacije in čutenja občutij).
Velikokrat ste ljubosumni brez vzroka, ob tem pa vas spremlja občutek nevrednosti
V odnosu se ne počutite videne, slišane, razumljene, ljubljene, vredne.
Ne verjamete v dolgoročne odnose, v partnerstvo in v družino.
Ostajate sami in samozadostni, a za ceno zagrenjenosti.
Vsak odnos končate s prevaro ali pa ste prevarani sami.
Vem, da si želite rešiti iz krempljev ponavljajočih se vzorcev in rane, ki vam jih je povzročila prevara, pozdraviti. 

A ne veste, kako … 

Najprej morate vedeti eno. AFERA je pogosto le eden izmed načinov razreševanja notranjih stisk posameznika. Nič, kar vam je partner zadejal znotraj odnosa, ni pogojeno z vašo vrednostjo in pravico do občutkov ljubljenosti. 

Ne glede na to, ali je vzrok za afero povsem individualen ali medpartnerski ples dolgo trajajoče krize ... je to, kaj boste iz te situacije odnesli, kaj boste ugotovili o sebi, kakšen pomen boste pripisali tej izkušnji in kakšna bo vaša zgodba, stoodstotno vaša odgovornost. Od tega je odvisna vaša prihodnost.

Skozi proces zdravljenja prevare boste šli v ciklih in fazah.

Nič v življenju ni statično in linearno, zato tudi proces okrevanja po prevari in razreševanje vzorcev ne bo. 

Spoznavali boste vlogo vas, vašega partnerja, kaj je pripeljalo do prevare in kakšen je njen pomen. 

Najprej boste prišli do točke sprejemanja na ravni razuma, šele kasneje na ravni čutenja. V prvi fazi se boste pogovarjali o prevari, kasneje o odnosu, nato boste kopali po otroštvu. Ko boste imeli odgovore, boste preteklost lahko povezali s sedanjostjo in temu odvzeli vpliv na svojo prihodnost. 

Dajte si priložnost in čas, razumevanje in sočutje (tega ni nikoli preveč) za doživljanje, spuščanje in odpuščanje.
Istočasno pa se tega procesa lotite sistematično in predvsem poglobljeno. V samem procesu predelave prevare in zdravljenja je ključno, da imate pravi pristop, strukturo pogovora, sezname nujnih in prepovedanih, toksičnih vprašanj.
Ker je delo ena na ena z mano omejeno, moj urnik zapolnjen za pol leta naprej … in je včasih ta pristop za marsikoga finančno nedosegljiv ... istočasno pa bi si morda želeli najprej sami predelovati stvari ... Sem v zadnjih letih intenzivno delala na rešitvi, ki lahko pomaga tudi vam in širši skupini parov. 

Na podlagi več kot 15-letne terapevtske prakse sem oblikovala prvi spletni video tečaj NEZVESTOBA, ki je združen v logično in praktično zaporedje video predavanj. Program vas vodi skozi celoten cikel prevare in okrevanja po njej. 

Dovolite mi, da vam pomagam skozi vse faze in cikle PREVARE ter vam predam terapevtski sistem odkrivanja vzrokov, zdravljenja ter snovanje temeljev za zdrav odnos s samim sabo ter s partnerjem.
🎥 Spletni video tečaj

NEZVESTOBA

Več kot 5 ur terapevtskega znanja, za katerega bi pri delu 1-1 z mano odšteli več kot 500€... 

Je sedaj dostopno kar iz domačega naslonjača, predelate pa ga lahko sami ali skupaj s partnerjem kadarkoli in se na ključne točke vračate vedno znova. 

Moja srčna želja je bila omogočiti dostopnost tega znanja in sistem terapevtskega dela približati vam. S tem namenom je že izhodiščna cena programa le 97€. Z vsemi videi in skupaj s terapevtskih vprašalnikom. 
Prijavljam se na terapevtski tečaj NEZVESTOBA

Znotraj video tečaja boste dobili odgovore na vprašanja in težave, kot so:

Kaj sploh je prevara oz. nezvestoba? Kdaj lahko rečemo, da smo nezvesti?
Kaj storiti, če ujamemo partnerja na laži?
Kako prepoznati prevaro in utemeljiti sume nanjo?
Kako se spopasti s šokom, ki ga doživite ob soočenju z informacijo, da vas je partner varal?
Kako povedati za prevaro?
Kdaj ostati v odnosu in kdaj oditi?
Kaj o ljubici ali ljubimcu vprašati in česa NE?
Zakaj me je partner varal?
Kdo je kriv oz. kaj je krivo, da je do prevare prišlo?
Kaj ste vi prispevali k prevari?
Kako zaščititi otroke in kako jim povedati za prevaro? Kaj jim povedati?
Kako pridobiti zaupanje partnerja oz. kako ponovno zaupati?
Kako dogodki iz otroštva vplivajo na dogajanje v odrasli dobi?
Zakaj ponavljamo vzorce iz otroštva?
Kako spremeniti in transformirati vzorce, da se ne bodo ponavljali?
Kako postaviti zdrave meje, nove temelje za partnerski odnos?

Ali je video tečaj NEZVESTOBA primeren za vas?

1. Ste ravnokar izvedeli za prevaro in se vam je sesul svet?

Izvedeli ste za prevaro in čez noč izgubili vse?!
Ne veste, kako naprej, zaščititi želite sebe in otroke, ovrednotiti odnos ter narediti načrt za prihodnost. Ne spite, ne jeste, ne morete razmišljati?
Cel plaz čustev vas preplavlja in v glavi vam roji tisoče vprašanj?

2. Ste bili prevarani v preteklosti?

Ste bili prevarani v preteklost in vas je izdala, prevarala in zapustila oseba, ki vam je pomenila vse na svetu?
Ta izkušnja vas je oblikovala v osebo, ki težko drugega spusti tako blizu, da bi jo lahko znova prizadel.
Zaradi čustvene distance se ne morete prepustiti odnosu, ne morete zaupati, niti ne morete verjeti več v partnerstvo, v družino in v ljubezen ter zvestobo.
Vaš obrambni mehanizem je kontrola – to, da ste stoodstotno samozadostna in samostojna oseba. Ne potrebujete nikogar?

3. Ste v vlogi tretje osebe (ljubice ali ljubimca)?

Ste namesto prevarane in zapuščene žene raje v vlogi tretje osebe?
Je vaše temeljno prepričanje to, da ljubica dobi vse, žena pa doma trpi? Moški v vsakem primeru slej ko prej prevara in žena je zapuščena ter razočarana?
Morda vam je vloga ljubice oz. ljubimca na začetku dajala občutek kontrole in varnosti, vendar nikakor se ne morete ubraniti pred prizadetostjo in stalnim občutkom osamljenosti.
Strah pred navezanostjo vas je oropal bližine in zdravega partnerskega odnosa?

4. Ste vi varali vašega partnerja?

Vse občutke jeze, žalosti, razočaranja in gnusa nad samim sabo, ki jih povzroči prevara, lahko enako doživljate tudi, če ste prevarali vi.
Zvestoba je lahko vaša vrednota in nikoli si niste mislili, da boste del te statistike.
Želite si razčistiti ozadje zgodbe, ostati v zvezi ali pa oditi iz zveze, vseeno pa sebi in partnerju/partnerki omogočiti zdravljenje.

ZGODBE USPEHA parov in posameznikov

Prevara nama je dala priložnost, da sva transformirala najin odnos. Z vašo pomočjo sva odkrila kdo sploh sva kot osebi, zakaj sva se našla in zapletla. Prevara naju je prebudila in sedaj veliko bolj zavestno delava na odnosu.
Robert in Klara
Moja vloga ljubice je bila v resnici samo maska. Čeprav so bile tiste noči z njimi (poročenimi moškimi) dejansko čista zabava in nič odgovornosti, sem se po letih takšnega življenja počutila popolnoma prazno, izrabljeno, nevredno. Nisem si mislila, da je vse to plod mojega otroštva in obrambni mehanizem. Veronika, hvala ker ste mi pomagala odkriti, kdo sploh sem in kaj resnično želim in pričakujem od partnerskega odnosa. Danes imam ljubečega moža in zato sem hvaležna vam.
Sonja
Celo življenje sem se zapletala v toksične partnerske odnose. Od varanja, laganja, prekrivanja, zmerjanja. Tako v partnerskih odnosih kot v drugih odnosih je bil to temelj vsega. Z aktivnim in zavestnim pristopom ter z vašim sistemom dela sem se naučila spremeniti prepričanja o sebi, postaviti meje in pričakovanja za zdrave odnose. Še vedno mi je težko, a sedaj vem da sem na pravi poti.
Jana
Z vašo pomočjo sva z ženo uspela predelati prevaro. Pred tem se nisva znala pogovarjati, na novo vzpostaviti zaupanja in sprejeti odgovornosti. Veliko je bilo prepiranja, občutkov krivde, nevrednosti in vedno bolj sva se oddaljevala drug od drugega. Hvala, ker ste nama dala orodja, s katerima sva danes bolj ljubeča, razumevajoča in se na novo spoznavava.
Miha

Spremenite usodo svojega življenja, zacelite rane prevare ter se rešite iz krempljev ponavljajočih se vzorcev.

Prevara, ki ste jo doživeli, je istočasno priložnost, da na novo definirate, KDO STE VI kot oseba in ZAKAJ STE TAKŠNI, kakršni ste. Tako boste dobili nazaj to, kar je bilo izgubljenega, PREOBRAZILI sebe in trenutni ali naslednji partnerski odnos. 

S programom NEZVESTOBA boste dobili razumevanje, zakaj je do prevare prišlo. Hkrati pa globlji pogled v otroštvo, v to, kaj nosite v sedanjost in kaj podoživljate. 

Tako se boste rešili iz krempljev ponavljajočih se vzorcev iz otroštva ter zapustili ter pozdravili toksične odnose. 

Danes niste več otrok, ki mora preživeti in prilagajati svoja čustva zato, da je sprejet. Niste več odvisni od mame, očeta oziroma skrbnikov in imate popolno moč in vpliv nad tem, kakšno bo vaše življenje. 

Razkrila vam bom proces prepoznavanja vzorcev, spuščanja vloge otroka ter vam stala ob strani, ko boste gradili novo podobo jaza. 

V svojem življenju boste ustvarili prostor za zdrave odnose (to se bo poznalo na vseh področjih, ne samo na partnerskem!) ter pozdravili generacije pred vami ter generacije za vami. 

Ti močni kremplji vzorcev namreč vašo družino grabijo in držijo že desetletja. 

Vi ste na točki, ko temu lahko naredite KONEC.

 Na novo definirate, KDO VI STE, S KOM ŽELITE PREŽIVLJATI ČAS ter KAKO SE ŽELITE POČUTITI IN KAJ DELATI.

Edini spletni terapevtski video tečaj v Sloveniji, ki vam bo pomagal pozdraviti izkušnjo prevare.

Vseh 48 video posnetkov, ki vas vodijo skozi vse faze prevare in okrevanja po njej.
Ob nakupu spletnega tečaja boste prejeli doživljenjski dostop do vseh video posnetkov.
Do vsebin boste lahko dostopali preko računalnika, pametnega telefona ali tablice.
Program si boste lahko ogledali tolikokrat, kolikor želite, v vašem lastnem ritmu. Do njega pa boste lahko dostopali kadarkoli. Seveda si ga lahko ogledate tudi skupaj s partnerjem.
Vsi videoposnetki, vključeni v tečaj, vsebujejo praktične napotke, zgodbe s konkretnimi primeri in terapevtska vprašanja, tehnike in pristope, ki jih lahko uporabite v praksi.

Več kot 5 ur terapevtskega znanja, za katerega bi pri delu 1-1 z mano odšteli več približno 500€...

Je sedaj dostopno kar iz domačega naslonjača, predelate pa ga lahko sami ali skupaj s partnerjem kadarkoli in se na ključne točke vračate vedno znova.
Moja srčna želja je bila omogočiti dostopnost tega znanja in sistem terapevtskega dela približati vam.
S tem namenom je že izhodiščna cena programa le 50€. Z vsemi videi in skupaj s terapevtskih vprašalnikom.

Poglejte v zakulisje spletnega video tečaja, v katerem vas čaka 48 video vsebin, ki si jih boste lahko zavrteli vedno znova.

1. Poglavje
Uvod v tečaj
Kaj se boste naučili v tečaju
Kako tečaj najbolje izkoristiti
Naj gledam tečaj sam ali s partnerjem
Ali lahko po nezvestobi pričakujem srečen konec?
PDF Terapevtski vprašalnik
2. Poglavje
Prepoznavanje prevare
Kaj je nezvestoba in kaj ni
Sumimo, da nas partner vara
Kaj storiti, ko izvemo za prevaro?
Ljuboumje ali zakaj partnerju ne zaupamo?
Kako prekiniti začaran krog laganja in prikrivanja?
3. Poglavje
Proces terapije in okrevanja
Kako okrevati po prevari?
Kakšen je proces okrevanja?
Prekinitev stikov
Partner s tretjo osebo ne želi prekiniti stikov
4. Poglavje
Kako preživeti afero
Kako preživeti šok ob razkritju afere?
Čustven proces
Kako se uspešno pogovarjati o prevari?
5. Poglavje
Ovrednotenje prevare
Kaj po aferi vprašati in kaj ne?
Kaj dejansko lahko vprašamo partnerja po aferi?
Seznami zdravilnih in toksičnih vprašanj
Različni tipi afer
Začetek procesa zdravljenja
6. Poglavje
Iskanje vzroka in pomena
Zakaj je prišlo do prevare - pomen vajine zgodbe
Kaj je vajina zgodba
Kaj so skriti vzroki za prevaro?
Kaj so naši vzorci in kako jih lahko razumemo?
Pot razreševanja - vprašanja za raziskovanje primarnih vzorcev?
Kako dogodki/odnosi iz otroštva vplivajo na sedanjost?
Zakaj ponavljamo vzorce?
Kdaj smo zares nekaj spremenili?
Kaj je najino in kaj najina preteklost?
Primer iz prakse - Par s ponavljajočo nezvestobo moža
Primer iz prakse - Ženska in afere s poročenimi moškimi
Primer iz prakse - Nezvesta žena

Prikaži več

7. Poglavje
Življenje po prevari
Kaj si želita? Ostati ali raziti?
Želiva ostati skupaj - Zakaj ostajam?
Kdaj odnos končati?
Ali naj v odnosu ostanem ali odidem?
Tri poti po prevari
8. Poglavje
Reševanje odnosa (Ostajava skupaj)
Razumevanje - Kaj je končni cilj skupne poti zdravljenja?
Grajenje zaupanja
Ali bo partner ponovno varal?
Kaj storiti, da se prevara ne bi ponovila?
Kaj storiti, ko se prevara ponovi?
9. Poglavje
Reševanje odnosa (Partner želi oditi)
Vprašanja, ki si jih morate zastaviti
Kako prevarani prispeva k postopku zdravljenja?
10. Poglavje
Končanje odnosa (Jaz želim oditi)
Kot prevaran želim oditi - vprašanja, ki si jih morate zastaviti
Kaj storiti, če zagotovo ne želimo ostati v odnosu
11. Poglavje
Končanje odnosa (Oba želiva oditi)
Kako do mirnega razhoda?
Kako se o aferi pogovoriti z otroci?
12. Poglavje
BONUS MODUL (Vaša vprašanja)
Ali naj kot prevarani stopim v kontakt s tretjo osebo?
Kaj storiti, če partner ne želi na terapijo?
Kako odpustiti partnerju?
Kje ponavadi pride do nezvestobe, kje so nevarne priložnosti?
Kdaj je čas za terapijo?
Kateri so opozorilni znaki nezvestobe?
Kako se umiriti za pogovor?
Kako preprečiti nezvestobo sebi ali drugemu?
Kako obvladovati flashbacke?
Kaj storiti, če varajoči partner ne želi delati na zvezi?
Kaj naj naredim, če se mi je neprijetno pogovarjati o prevari?
Kaj storiti, če se varajoči partner ne želi pogovarjati o aferi?

Prikaži več

Ob nakupu spletnega video tečaja NEZVESTOBA vam podarjam še DARILO.

Bonus, ki ga prejmete po prijavi na spletni video tečaj.
**Terapevtski vprašalnik za zdravljenje PREVARE PDF priročnik, ki vas popelje skozi različne faze predelovanja PREVARE. Služi kot sopotnik programu in vam nudi prostor, kamor si zapisujete svoje uvide, vprašanja in odgovore ter kjer načrtujete svojo novo podobo in življenje.
Naročite tečaj za 99.90 EUR

MOJE ZAGOTOVILO IN OBLJUBA VAM ….

V programu NEZVESTOBA vam bom predala natančen načrt, ki vam bo pomagal razumeti, čutiti in izpustiti prevaro ter zaživeti na novo – kot si želite in zaslužite. 

Če s programom ne boste zadovoljni in ne bo izpolnil vaših pričakovanj in mojih obljub, potem vam v 30 dneh od dneva nakupa povrnem kupnino. DA, tako zelo zaupam v ta program. In v vas! Vaše delo je namreč za spremembe ključno.

ZAKAJ, SE SPRAŠUJETE, MORATE IZKUŠNJO PREVARE POZDRAVITI?

Če prevare ne predelate in ne prepoznate njenega pomena, vaše vloge v odnosu ter ponavljajočih se vzorcev čutenja, se bo ponovila. Potlačenim čustvom in nerazrešenim vzorcem enostavno ne morete ubežati, saj vas bo življenje pripeljalo na pot, kjer se bo vse ponovilo. Ne glede na to, ali ste bili v vlogi prevaranega ALI PA STA TOVRSTNI ODNOS KREIRALA SKUPAJ, je to, kaj boste iz tega odnesli in kako bo to definiralo vaše življenje, vaša odgovornost.

Zaupam vam 5 posledic, ki jih v vaše življenje prinaša nerešena prevara.

#1 POSLEDICA – Čustvena otopelost in zagrenjenost

Razočaranje, ki ga občutite ob prevari, je neizmerno. Čustveno telo enostavno ne zmore procesirati vseh občutkov in pade v čustveno komo, ki lahko traja celo življenje. Za ceno izklopa neprijetnih čustev pa se ugasnejo tudi vsi prijetni signali in čutenja. 

Če ne razumete, zakaj je do prevare prišlo, kakšna je bila vaša vloga v njej in kakšen je njen pomen, potem izkušnje ne boste mogli izpustiti in odpustiti.

#2 POSLEDICA – Nezmožnost zaupanja ter s tem odganjanje (iskrenega) partnerja

Nezaupanje, vohunjenje, patološko ljubosumje (brez vzroka) so posledice temeljnih občutkov nevrednosti, ki se lahko izoblikujejo ob izkušnji s prevaro tudi v otroških letih. Dokler prevare ne predelate ter partnerju in sebi ne odpustite, lahko vse to projicirate na novega partnerja, ki nima nikakršne povezave z vašo zgodbo iz preteklosti. Najbolj grozno dejstvo pa je to, da partnerja s tem odrivate od sebe in ustvarjate ugoden teren za to, da se prevara ponovi.

#3 POSLEDICA – Samostojnost in samozadostnost za ceno osamljenosti

Odločenost, da ne boste nikoli več prizadeti, nikoli več zapuščeni, zavrženi in prevarani, blokira možnost za lepe, izpolnjujoče odnose. 
Za vas je lahko velik uspeh to, da odidete iz toksičnega odnosa in navzven na novo zaživite. Če pa prevare ne rešite, boste navznoter še vedno krvaveli in privlačili napačne partnerje. Izdelana vloga in podoba močne, samozadostne in neodvisne osebe, zgrajena na temeljih strahu pred zavrženostjo in prizadetostjo, vodi v zagrenjenost in nesrečo.

#4 POSLEDICA – Toksični odnosi in ponavljanje prevare

Vem, da bi se radi rešili iz toksičnih odnosov, a ne veste, kako. V življenju se vam nenehno ponavlja enak scenarij. Zapletate se v toksične partnerske odnose, v katerih ste fizično, psihično in čustveno zlorabljeni. Vedno znova prevarani, ukradeni in izkoriščeni? Ali ste ta rabelj sebi in drugim prav vi sami? To se lahko kaže v vseh odnosih; tako v partnerstvu kot tudi na delovnem mestu, v prijateljskih odnosih itd. Dokler ne boste razrešili uganke, ZAKAJ se vam to dogaja, kaj je stvar preteklosti, pa še vedno živi v sedanjosti ter kakšen je vaš doprinos k temu, boste ostali ujeti v krempljih preteklosti in toksični odnosi vas bodo izžemali še naprej.

#5 POSLEDICA – Nerešen družinski vzorec, ki se prenaša na vaše otroke

Svoja prepričanja, pogled na odnose, na osebe nasprotnega spola ter na svojo s tem povezano »usodo« prenašamo skozi generacije. Vaši otroci preslikavajo modele čutenja, razmišljanja, delovanja in jih iz otroške dobe prenašajo v odraslost. 
Dokler teh vzorcev in izkušnje prevare ne ozavestimo, jim prepuščamo popolno moč nad svojim življenjem. Tudi ko v življenju razumemo, kako delujemo in zakaj, pa včasih to ni dovolj. Spremembe se zgodijo z delovanjem in takrat se prične tudi »fotokopiranje« zdravih vzorcev s strani otrok. SAMO Z DELOVANJEM, ne s pridigo!

PROGRAM NEZVESTOBA

Prvi VIDEO TEČAJ v Sloveniji, ki sloni na več kot 15 letih terapevtske prakse, združen v logično in praktično zaporedje video predavanj. Program vas vodi skozi celoten cikel NEZVESTOBE in okrevanja po njej. 

Kaj prejmete v spletnem video tečaju?
Preverjene terapevtske metode razreševanja prevare ter čustvenih vzorcev.
Doživljenjski dostop do spletnega programa v video obliki (48 videov in več kot 5 ur gradiva).
Delovni terapevtski zvezek za okrevanje po prevari, načrtovanje pogovora, raziskovanje lastnih vzorcev in načrt za novo življenje.
Naročite tečaj za 99.90 EUR

POGOSTA VPRAŠANJA

Kaj potrebujem za ogled spletnega programa

Za ogled programa potrebujete internetno povezavo in elektronsko napravo v obliki računalnika, tablice, telefona. Po plačilu kotizacije za spletni program boste prejeli unikatno uporabniško ime in geslo, s katerima dostopate do spletne predavalnice.

Kdaj spletni program poteka? Kaj, če se ga ne morem udeležiti?

Spletni program je posnet vnaprej in si ga lahko ogledate v za vas ustreznem časovnem oknu. Do programa lahko dostopate kadarkoli in kjerkoli, videe pa si lahko ogledate večkrat, saj z nakupom prejmete DOŽIVLJENJSKI DOSTOP.

Kaj, če s tečajem ne bom zadovoljen/-na?

V primeru, da tečaj pogledate, se vanj poglobite in ugotovite, da to ni za vas, vam v 30 dnevih od nakupa programa vrnemo kupnino. Edini pogoj za to je, da si daste stoodstotno priložnost. Sebi in programu. Zato je v ozadju implementiran sledilni sistem, ki beleži vašo angažiranost in to, da program pogledate v celoti.

Ali je program enak terapiji 1-1?

Program je odličen začetek tega, da sami pridete do določenih spoznanj, in velikokrat to tudi zadošča. Program NEZVESTOBA je namreč zasnovan na več kot 15 letih izkušenj terapevtske prakse ter vas vodi skozi proces, podoben terapiji 1-1.
Je krasna rešitev za vse, ki so omejeni s časom, financami, so socialno nemobilni (so vezani na dom), ali ne želijo priti na terapijo in bi raje zadeve predelovali sami.

Si lahko program ogledam skupaj s partnerjem?

Absolutno DA in več kot priporočljivo. Oglejta si posamezno poglavje, lekcijo premislita (vsak o sebi!) in se nato pogovorita.

Kako se program razlikuje od vaše knjige nezvestoba?

Knjiga o NEZVESTOBI je prvo delo v Sloveniji, ki celostno obravnava pojav nezvestobe in tudi teme, ki so neposredno povezane z njo, na primer ljubosumje in laganje. Kljub temu pa so dolgoletne izkušnje po izidu knjige, delo s pari ter klinično raziskovanje nezvestobe prispevali k nadgradnji vsebine, novim ugotovitvam ter še bolj izpiljenim konceptom.
Deležni boste redukcije vsebine na tisto, kar je poglavitno. Vsebina programa je podana v video formatu, zato je prejemanje informacij lažje ter učinkovitejše.